Fasade, primerne za vse vrste objektov

 

Premišljeno zasnovana fasada je pomemben korak, saj poudarja končni značaj objekta in vnaša svežino v pokrajino, v katero je stavba postavljena. Zato je pomembno, da za izvajalca fasaderskih storitev izberete izkušeno podjetje.

KATERE SO NAŠE PREDNOSTI?

Naš cilj je, da pred začetkom izdelave fasad skupaj s stranko dosežemo dogovor, ki upošteva tako njihove želje kot tudi naše predloge in pokrajinske zakonitosti okolja. Fasaderstvo mora upoštevati tudi zakonska določila s področja trajnosti in obstojnosti: to so vrednote, ki jih pri svojem delu zvesto upoštevajo vsi naši mojstri.

Kakovostna in ažurna izdelava fasad

Naši mojstri delujejo v harmoniji, kar pomeni, da so naloge znotraj ekipe natančno določene, zato vse storitve potekajo hitro. Kljub visoki učinkovitosti in hitrosti ne dopuščamo napak in smo pri svojem delu zanesljivi in natančni. Ob upoštevanju vaših želja so vse naše fasade estetska mojstrovina.

Cena fasade vključuje tudi zaščito objekta

Pred začetkom del s ponjavami in ostalimi zaščitnimi sredstvi zaščitimo stavbno pohištvo in elemente, kot so terase, leseni podi, okna in okenske police … Tudi pred odhodom naši mojstri z oken očistijo morebitne ostanke materialov in zaščitnih premazov.

Svetujemo vam tudi glede barvne palete

Zavedamo se, da fasaderstvo ne vključuje samo tehničnih aspektov gradnje, ampak je pri tem ključnega pomena tudi svetovalna vloga. Na nas je, da vam svetujemo glede izbranih barvnih kombinacij fasade, saj je končni izgled na večjih površinah včasih težko oceniti samo s pomočjo miniaturnih papirnatih barvnih lestvic.

Cena fasade odvisna od vaših želja

Vaše zadovoljstvo je najbolj pomembno, zato pred začetkom del s stranko opravimo krajši posvet in ocenimo stanje objekta in možnosti izboljšav. Pri tem upoštevamo tudi vaše cenovne okvirje in glede na to sestavimo načrt.

Naj vas pri izdelavi fasade nič ne preseneti!

Kako potekajo priprave na izdelavo fasade?

Najprej naši mojstri opravijo pregled stavbe, naredijo načrt in začnejo z zasnovo podlage, ki mora ustrezati strogim standardom. Fasade in obnove zaključnega sloja vključujejo vrsto kompleksnih procesov, mojstrom pa pri tem nemalokrat ponagaja vreme. Podlaga mora biti suha in čista, prav tako ne sme vsebovati ujetih delcev iz zunanjosti, ki ustvarjajo neravno površino. Fasaderstvo ima kar nekaj pravil, kot je na primer to, da mora temperatura presegati 5 stopij Celzija, prav tako je zaželeno, da so dokončani vsi estrihi in notranje stene. Ker strjevanje po navadi poteka več dni (v nasprotnem primeru fasada popoka), objekt ne sme stati na hudi pripeki. Nato mojstri nanesejo izolacijo, od česar je odvisna tudi končna cena fasade. Izolacijske plošče se morajo trdno stikati, manjše špranje zapolnimo s tekočim izolacijskim sredstvom (peno).

Katera pravila, ki jih določa fasaderstvo, je potrebno upoštevati?

Graditelj oz. izvajalec mora zagotoviti, da so materiali, ki sodelujejo pri izdelavi fasade, med seboj združljivi. To lastnost lahko izboljšamo s spreminjanjem konsistenc in viskoznosti materialov, in sicer z dodajanjem vode, malt, mrežic, lepil … Zaključni omet naši mojstri polagajo šele takrat, ko ocenijo, da je osnovna plast 100 % suha in pripravljena. Tudi orodja in gradbeni pripomočki pri izgledu končnega izdelka igrajo pomembno vlogo. Naši mojstri pri svojem delu uporabljajo najboljše pripomočke, gladilke, poslužujejo se tudi strojnega glajenja. V zaključni fazi poteka fino glajenje. Ustvarijo se lahko tudi imitacije kamna s pomočjo šablon in izdelajo umetelne reliefne površine.

Kakšna je razlika med stiroporom in tervolom?

Glavna razlika med obema materialoma sta izvor in cena. Tervol je sestavljen iz mineralne volne, ki ne gori in je naravnega izvora. Prva tako se ponaša z dobro parapropustnostjo in stabilno sestavo. Največja slabost tega materiala je cena, ki je v primerjavi z umetnim stiroporjem, dražja izbira. Prav tako je ta vrsta materiala bolj dovzetna za absorpcijo vlage in je zahtevnejše za rokovanje. Stiropor je cenejša izbira, zagotavlja dobro izolacijo in je enostaven za aplikacijo. Kot zanesljiv izolacijski agent ostaja najbolj priljubljena izbira v Sloveniji.

Kako je z bledenjem barv?

Bledenje barv je odvisno od ustreznega zaključnega sloja, saj izpiranje barv povzroča neprilagojenost in neupoštevanje zunanjih dejavnikov iz okolja. Vpliv sonca na bledenje je zanemarljiv, vse je torej odvisno od pravilne izbire in aplikacije zaključnega sloja, kot ju določata stroka in fasaderstvo.

fasade

Vas zanima obnova fasade?

V našem naboru storitev nudimo tudi obnove fasad, ki so v primerjavi s celostno izdelavo, cenejša alternativa. Postopek osvežitve poteka na podoben način: pred začetkom gradbenih del se z naročnikom pogovorimo o zgodovini objekta, izolacijskih materialih, prav tako v začetnem procesu postavimo tudi okvirno ceno obnove … Izvedejo se tudi varnostni testi objekta in locira šibke točke hiše, kjer se izgublja največ energije. Kakovostna sanacija starejših objektov je mogoča samo z aplikacijo kakovostnih materialov.

Izdelava fasad po vaši meri

Fasaderstvo ne vključuje le gradbenih postopkov in kompleksnih tehničnih zakonitosti temveč tudi svetovalne vidike, saj je prav delo z ljudmi tisto, ki nas bogati in največ nauči. Z vašo pomočjo tako soustvarjamo slovenski prostor in postavljamo trende. Naši mojstri so predani svojemu poklicu: pri delu jih vodijo iznajdljivost, natančnosti in znanje. Svojim strankam nudimo kakovostno storitev in poštene cene. V naši ponudbi najdete tudi ostale storitve, kot je obnova fasade, različna svetovanja, termovizijo … Z veseljem se lotimo tudi zahtevnejših izzivov, kot je izdelava fasad večjih poslovnih objektov, blokov in ostalih stavbnih kompleksov. Zavedamo se pomembnosti napredka, zato v svoje delovne procese ves čas implementiramo novosti.

Želite sodelovati z nami?

Vas zanima informativna cena ali izdelava fasad? Pišite nam ali nas pokličite. Z veseljem bomo prisluhnili vašim željam in poskrbeli za zares kakovostno preobrazbo vašega doma!

b

Pošlji povpraševanje

Mnenja naših strank

Fasaderstvo je vsestranka panoga, zato smo skozi čas zbrali kar nekaj pozitivnih mnenj o naših raznolikih storitvah. Prepričajte se sami.

“Hvala za prečudovito preobrazbo našega doma. Odlično ste nam svetovali glede izbire barv, zemeljske barve fasade se izredno lepo podajo v okolje, v katerem živimo. Še enkrat hvala!”

Špela

Novo mesto

“Fasaderstvo je meni španska vas, zato sem se bal, da bo ta del gradnje naše hiše najbolj stresen del. Na koncu so fantje odlično opravili svojo nalogo, izredno presenečen sem bil nad celostno obravnavo, tudi tem, da ti pred začetkom natančno razložijo celoten postopek. ”

Franjo

Selca

“Priznam, po naravi sem škrtica zato mi je bila cena fasade najbolj pomembna. Ko so mi pri vas razložili, kakšne prihranke bom imel pri ogrevanju, če se odločim za kakovostno izolacijo, sem seveda pristal na vse zadevščine, ki ste jih predlagali. Zdaj pa čakam zimo, da vidim, če je to res. 🙂 ”

Janez Bolčan

Okolica Ljubljane

“Evo, eno leto v hiši, s prelepo fasado izpod vaših rok. Res ste nam šli na roko, tudi za to, ker je naša hiša res oddaljena in nekje v hribih.”

Zlatko

Bela Krajina

Pogosta vprašanja

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Od česa je odvisna cena fasade?” answer-0=”Cena fasade je odvisna od površine objekta, izolacije, materiala zaključnega sloja, debeline izolacije … Svojim strankam vedno svetujemo, da naj pri izbiri materilov ne skoparijo, saj se jim bo investicija povrnila v obliki energijskim prihrankov. Izdelava fasad je lahko kakovostno izvedena samo takrat, kadar so mojstrom na voljo dobri materiali in pogoji dela. Fasade bomo vaše domove krasile do 50 let, zato pri njeni izdelavi zares ne varčujte z materiali. Cena fasade je pri nas personalizirana, cene fasade povprečne enostanovanjske hiše se gibljejo nekje od 20.000 € naprej. V ceno je všteto tudi svetovanje stranki, pomoč pri izbiri barvne lestvice in čiščenje po koncu del. Za več informacij nas kontaktirajte ali nam pošljite povpraševanje.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Kakšne so najboljše razmere za izdelavo fasad in ali je od letnega časa odvisna tudi cena?” answer-1=”Kot rečeno, imajo materiali, ki jih naši mojstri uporabljajo pri izdelavi fasade, posebne zahteve in temperaturne lastnosti. Ker večina zaključnih slojev bazira na vodni osnovi, temperature pod lediščem nikakor niso primeren čas za fasaderstvo, ker lahko vodni atomi v takih pogojih zamrznejo, kar ustvarja razpoke na končnem sloju in ustvarja mikroprehode za vlago. Temperatura naj bo zato vsaj 5 stopinj Celzija, in sicer tudi ponoči, ozračje pa naj ne bo preveč vlažno (do 75 %). Najboljši letni čas za izdelavo fasade sta jesen in pomlad. Čeprav se poletje zdi najboljši čas za osvežitev fasade, temu ni tako, saj tudi visoke temperature slabo vplivajo na proces sušenja in raztezanja materialov. Za silikatne omete veljajo še strožja pravila, saj morajo povprečne temperature dosegati vsaj 10 stopij Celzija . Izbrani letni čas sicer ne vpliva na ceno fasade.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Kako poteka zaključna izdelava fasad?” answer-2=”Ko je izolacija položena, se začne proces izdelave zaključnega sloja, ki ga fasaderstvo označuje kot »estetski in zaščitni plašč objekta«. Izbira barve vpliva tudi na končni videz izdelka, zato je priporočljivo, da si pred končno izbiro barvne palete, tudi v živo ogledate hiše, ki nosijo podobne odtenke. Kakovostno položen zaščitni sloj notranjost stavbe varuje pred vplivi iz zunanjega okolja in vdorom vlage. Naj vas pri izbiri cena fasade ne omejuje, saj investicija v fasade prinaša energijske prihranke ogrevanja in hlajenja. Zaključni sloj se določa glede na tip fasadnega sistema, vrsto izolacije in ostalih značilnosti hiše, prav tako je potrebno v zakup vzeti vremenske razmere (za zmanjševanje možnosti nastanka plesni se v zaključni sloj lahko doda algicid).” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

Veselimo se sodelovanja z Vami!
kakovostna izdelava fasad

Veslimo se sodelovanja z vami. Naši strokovni sodelavci že čakajo na vaš klic ali posredovano povpraševanje.